The proposal was created for the city of Bojkovice, which currently does not have any central square or other suitable public space for gathering. Desire of the residents was to create a centre that would give the city new face and spirit and strengthen its identity.

We present a solution that would, in addition to the new square for public life of inhabitants, connect whole city together. Focal point of the proposal is a main square with vertical element, which gradually spread out into the space of town and by fractals connects with other significant sites, such a space in front of the church, playground or representative patio of town hall.
In the future, it could be linked to already realized changes and proposal could be extended by further definitions of significant areas surrounding the city center. Space of the square could be over time incorporated into a wider urban context.